 |
" DWA ŚWIATY " ŻYCIE ODBITE W SZKLANYM EKRANIE
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Baba Jaga
Dołączył: 19 Wrz 2006
Posty: 497
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 12:56, 02 Kwi 2007 Temat postu: POTRZEBUJĘ RADY :( |
|
|
Potrzebuję zrobić parę dobrych rzeczy do słoików na dłuższe przechowanie, co radzicie, co nadłużej po zapasteryzowaniu się utrzyma i będzie smaczne i łatwe, szybkie do ogrzania potem. Myślę o bigosie - jak długo wytrzyma w słoikach? Zamrożone produkty odpadają.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Olivia
Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 453
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: KRAKÓW miasto SMOKA
|
Wysłany: Śro 9:10, 04 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Bigos jak najbardziej Babo Jago, proponuję jeszcze fasolkę po bretońsku, gulasz, pulpety w sosie, pasztety, można też krupnik, pomidorową zapasteryzować i dłużej potrzymac. Oczywiście wszystko to trzeba dobrze pasteryzować i przechować potem w chłodnym miejscu. jak długo wytrzyma to w słoikach pytasz- to zależy własnie od przechowania napewno jeżeli będzie gdzieś w chłodzie to dłużej ale koło miesiąca napewno wszystko się utrzyma.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krise1
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Police
|
Wysłany: Śro 10:11, 04 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Ja bigos mam jeszcze na balkonie od świąt Bożego Narodzenia i jest świetny. Produkty dobrze zapasteryzowane i przechowywane, mogą wytrzymać nawet pół roku.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|